Project Detail

House 14

This was meant as a second home for a family of three. It was conceived off as a garden home. The programme is very basic and that is reflected in the spatial organisation of the house.

The three square structures comprising of all the requirements of the brief are placed diagonally across from each other in the linear site. This creates several open spaces sheltered from the surrounding built fabric with each room opening on three sides to any open space.

 

The geometry of the plan is reflected in the elevation and glazed areas where a masonry curtain wall has been used to reconcile the two. The natural and the manmade exist as two separate experiences but it is impossible to separate one from the other.

 

Completed – 2005

Client – Samir Jain

Plot Size –  450 sqm

Built Up Area – 175 sqm